G7 ülkelerinden Rusya'nın ekonomik yaptırımlardan kaçınmasına karşı işbirliği sözü

G7 Dışişleri Bakanları, Japonya'da bir araya gelerek işgalci Rusya'nın ekonomik yaptırımlardan kaçınması ve üçüncü taraf ülkelerden destek almasının önlenmesi konusunda işbirliği sözü verdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2023 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2023 11:37
https://www.qha.com.tr/

Japonya'nın dönem başkanlığını üstlenediğini G7 Dışişleri Bakanları dün ülkenin Nagano eyaletindeki Karuizawa kentinde bir araya geldi. Japonya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre toplantının ana gündemi, Rusya'nın Ukrayna saldırıları ve bu kapsamda Rusya'ya yönelik yaptırım kararları oldu. 

RUSYA'YA YÖNELİK EKONOMİK YAPTIRIMLAR VE DESTEĞİN ÖNLENMESİNE KARŞI İŞBİRLİĞİ

Görüşmede, Rusya'nın 24 Şubat 2022'de alınan ekonomik yaptırımlardan kaçınabilmesinde ve Rusya'nın üçüncü taraf ülkelerden askeri yardım almasının önlenmesinde, G7 ülkeleriyle birlikte işbirliği sözü verildi. 

G7 ÜLKELERİNDEN RUSYA'NIN TAKTİK NÜKLEER FÜZE PLANLAMASINA KINAMA

Dışişleri Bakanları toplantıda, Rusya'nın Belarus sınırına taktik nükleer füze yerleştirme planlamasını kınadı. Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa, "Rusya'nın nükleer silah kullanma tehdidi dahil, statükonun güç kullanılarak değiştirilmesine yönelik tek taraflı her teşebbüsü kati şekilde reddedeceğiz" vurgusu yaptı. 

G7 ÜLKELERİ

G7 ülkeleri içinde, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, İtalya, Fransa, Japonya ve Kanada olmak üzere yedi ülkeyle birlikte Avrupa Birliği de yer alıyor.