G7 liderleri, savaşın 1. yılında yapılan zirvede buluşacak

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı topyekun işgal girişiminin birinci yılında, Japonya'nın ev sahipliğinde G7 Liderler Zirvesi yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2023 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2023 10:39
https://www.qha.com.tr/

G7 Liderler Zirvesi, Rus saldırılarının birinci yılında Ukrayna gündemiyle bir araya gelecek. Çevrimiçi gerçekleştirilecek olan toplantıya, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın katılacağı açıklandı.

Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'nın ana karasına yönelik başlattığı saldırılar birinci yılına girdi. Ukrayna müttefiki olan devletler, zirve için bir araya gelmeyi planlıyor.

ZELENSKIY, G7 LİDERLER ZİRVESİNE KATILACAK

Bu kapsamda, G7 Dönem Başkanı olan Japonya, Rus saldırılarının birinci yılında Liderler Zirvesi planlandığını bildirdi. Japonya'nın Kyodo Haber Ajansına göre, zirveye ev sahipliği yapacak olan Japonya, Ukrayna-Rusya gündemiyle G7 liderlerini bir araya getirecek. Çevrimiçi düzenlenecek olan zirveye, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın katılabileceği kaydedildi.

Söz konusu zirvede Ukrayna'ya saldıran Rusya'ya karşı kararlılık ve dayanışma mesajının verileceği belirtildi. Ayrıca yapılacak zirve doğrultusunda ABD, Almanya, Avrupa Birliği (AB), Fransa, İngiltere, İtalya, Kanada liderleri Ukrayna'ya yönelik işbirliğini güçlendirecek. 

G7 LİDERLERİ 2023 ZİRVESİ MAYIS AYINDA YAPILACAK

2023 G7 Liderler Zirvesi ise mayıs ayında Japonya'nın ev sahipliğinde Hiroşima kentinde yapılacak.