G7 Liderler Zirvesi'nden Rusya'ya yeni yaptırım kararı!

Japonya'da gerçekleşen G7 Liderler Zirvesi 2023'te Ukrayna'nın ana kararına yönelik topyekun işgal girişiminde bulunan işgalci Rusya'ya yeni yaptırım kararı alındı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2023 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2023 11:16
https://www.qha.com.tr/

Japonya’nın 1955 senesinde atom bobası düşen Hiroşima şehrinde G7 Liderler Zirvesi 2023 gerçekleşti. 19-21 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleşen zirveye Japonya, ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, Kanada ve İtalya'nın yanı sıra Ukrayna, Avrupa Birliği (AB), Endonezya, Hindistan, Güney Kore, Avustralya ve Vietnam'ın devlet başkanları da davet edildi.

RUSYA SİLAHSIZ BIRAKILACAK

G7 Liderler Zirvesi 2023'te, Ukrayna'ya saldıran Rusya'ya yönelik yeni yaptırım kararı alındı. Konuyla ilgili zirveden yapılan açıklamada, "G7 olarak Rusya'yı savaş makinesini destekleyen teknoloji, endüstriyel teşhizat ve hizmetlerden mahrum bırakacağız" ifadeleri kullanıldı. Yeni yaptırımlarla savaş alanında Rusya için hayati öneme sahip teçhizatın ihracı sınırlandırılacağı ve Rusya'ya savaşta yardım etmekle suçlanan grupların doğrudan hedef alınacağı bildirildi.

RUSYA, UKRAYNA TOPRAKLARINDAN DERHAL GERİ ÇEKİLMELİ

G7 liderleri ayrıca, Rusya'nın, Ukrayna'nın uluslararası hukuk tarafından tanınan bütün topkraklarından derhal, tamamen ve koşulsuz geri çekilmesini istedi. G7 sonuç bildirgesinde ayrıca "Ukrayna'ya sarsılmaz desteğimiz sürecek. Rusya'nın yasa dışı, haksız ve nedensiz şekilde saldırarak başlattığı savaşta, Ukrayna'nın yanında olacağız" ifadeleri kullanıldı.