G20 Dışişleri Toplantısı başladı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları ve Çin-ABD geriliminin ele alındığı G20 Dışişleri Toplantısı bugün Yeni Delhi'de başladı. Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybedenlerin anısına toplantı saygı duruşuyla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2023 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2023 09:23
https://www.qha.com.tr/

G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı bugün Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de başladı. İkili temasların gerçekleştiği bugünkü toplantının açılışı, Türkiye'de ve Suriye'de meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşu yapıldı.

TOPLANTININ ANA GÜNDEM MADDELERİ: UKRAYNA-RUSYA SAVAŞI VE ÇİN-ABD GERİLİMİ

Toplantının ana gündem maddelerinde Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı saldırılar, Çin-ABD gerilimi öne çıkarken insani yardımlar, gıda ve enerji güvenliği, terörizmle mücadele, çok taraflılığın güçlendirilmesi ve kalkınma iş birliği konuları ele alınacak. 

BLİNKEN, RUSYA VE ÇİN BAKANLARI İLE GÖRÜŞMEYECEK

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu toplantı öncesinde Birleşik Krallık, Avustralya, Meksika, Rusya ve Kanada dışişleri bakanlarıyla görüşerek depremde yapılan yardımlar için teşekkür etti. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rus ve Çin bakanlarla görüşmeyeceğini açıkladı.