Fransız Bakan: "Türkiye ile yakın ilişkiler içerisindeyiz"

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, Fransız yabancı teröristlerin dönüşlerini kendilerine bildiren Türkiye ile oldukça yakın bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2017 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2017 17:25
https://www.qha.com.tr/

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, Fransız yabancı teröristlerin dönüşlerini kendilerine bildiren Türkiye ile oldukça yakın bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

158207

BFM televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Collomb, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu pek çok Fransız'ın halen Suriye ve Irak'ta olduğunun altını çizdi.

Toplam 217 yetişkin ve 54 çocuğun bu bölgelerden geri döndüğünü, bir kısmının ise tutuklandığını söyleyen Bakan Collomb, "Fransız asıllı yabancı terörist savaşçıların dönüşlerini etkin bir şekilde bize bildiren Türkiye ile oldukça yakın çalışıyoruz." dedi.

Bu bölgelerden dönenleri yakından takip ettiklerini açıklayan Gerard Collomb, radikalleşen kişilerin en az üçte birinin psikolojik bir takım rahatsızlıklarının olduğunu  ifade etti.

Collomb, daha önce yaptığı bir açıklamada, radikalleşerek Fransa'da terör eylemi düzenleme ihtimali bulunduğu düşünülen kişi sayısının son 2 yılda yüzde 60 artış gösterdiğini belirtmiş, bu kapsamda "Fiş S" olarak tabir edilen program çerçevesinde 18 bin 500'den fazla kişinin takip edildiği bilgisini paylaşmıştı.

158229

 

Teröristler Paris'e gelmiş

İspanya'da 15 kişinin öldüğü ve aralarında Fransızların da bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığı saldırılardan Cambrils'teki olay ile ilgili de Collomb, saldırıda kullanılan arabanın saldırıdan önce Fransa'da hız sınırını aştığı için fotoğrafının çekildiğini bildirdi.

Collomb, saldırıyı gerçekleştiren grubun Paris'e geldiğini ancak uzun süre kalmadığını belirlediklerini de kaydetti.