Fransa, Suriye'ye yapılacak insani girişimleri destekleyecek

Fransa'da Suriye rejimi güçlerinin ve Rus uçaklarının Halep'te yaptığı saldırıların sonuçları görüşüldü.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 19:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 19:37
https://www.qha.com.tr/

Fransa, Suriye rejimi ve Rusya'nın Halep'teki saldırılarının ciddi bir boyut kazandığını açıkladı.

TRT Haber'in aktardığı habere göre, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısının ardından Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, toplantıda rejim güçlerinin ve Rus uçaklarının Halep'te yaptığı saldırıların sonuçlarının görüşüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın toplantıda bölgedeki durumun ciddiyetinin altını çizdiği ve bölgeye insani yardım götürülmesi konusunda Avrupa'dan yapılacak girişimlerin desteklenmesi talimatı verdiği belirtildi.

 

Fransa BMGK'ya Suriye tasarısı sunacak

Fransa Hükümet Sözcüsü Stephane Le Foll, ülkesinin Suriye konusuna hazırladığı yeni karar tasarısının hafta sonuna kadar Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) resmen sunulacağını açıkladı.

Bakanlar kurulunun ardından basının sorularını yanıtlayan Le Foll, ''Halep'te ateşkesin sağlanması için Fransa'nın hazırladığı karar tasarısı BMGK'ya hafta sonuna kadar resmen sunulacak.'' dedi.

BMGK'da konunun en yakın takipçisinin Fransa olduğunu belirten sözcü, ''Halep'te olup bitenler kabul edilemez.'' dedi.

Öte yandan Hollande'ın, bu katliamların sorumlulularını belirlemek ve siyasi bir çözüm bulmak amacıyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi nezdindeki diplomatik girişimlerin de takipçisi olacağı vurgulandı.