Finlandiya, Ukrayna'daki savaştan kaçan Ruslar nedeniyle sınıra duvar inşa edecek

Finlandiya Sınır Muhafızları, Ukrayna'ya karşı savaşmaktan kaçan Rus askerlerin kaçışı ve güvenlik önlemi için Imatra sınırına dikenli telden duvar inşa edecek.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2023 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2023 12:24
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'nın ana karasına yönelik başlattığı saldırılarını bir yıldır sürdürüyor. Rusya'nın saldırılarına karşı tepki koyan birçok ülke güvenlik önlemi alıyor. Rusya sınırında kalan Finlandiya, NATO üyeliği için hazırlık yaparken olası Rus saldırılarından korunmak için askeri önlemlerini artırdı. Geçen sene sivillere askeri eğitim veren Finlandiya hükumeti, Rusya sınırına duvar inşa edecek. 

Finlandiya'nın Sınır Muhafızları, Rusya sınırına 200 km uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde dikenli teller inşa edileceğini duyurdu.

FİNLANDİYA, RUS ASKERLERİN KAÇIŞINI ENGELLEMEK İÇİN SINIRI ÖRÜYOR

Öte yandan Finlandiya'nın inşa etmekte olduğu dikenli tellerin bir diğer amacı ise Ukrayna'ya karşı savaşmaktan kaçan Rus askerlerin sınırdan geçişini engellemek. Imatra Sınır Kapısına inşa edilecek dikenli tellerin yapımına Mart ayı itibarıyla başlanacak. Sınıra gece görüş kameraları, ışıklar ve hoparlörler yerleştirilecek.