Finlandiya'dan "hibrit savaş" için önem: Yasa onaylandı!

Finlandiya Parlamentosu, Rusya'dan gelen üçüncü ülke vatandaşı sığınmacıların sınırdan geri çevrilmesine izin veren yasayı kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2024 02:07
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2024 02:07
https://www.qha.com.tr/

Finlandiyalı Parlamentosu, sınır muhafızlarının Rusya tarafından ülkeye giriş yapmaya çalışan üçüncü ülke vatandaşı sığınmacıların geri çevirmesine olanak tanıyan yasa tasarısını onayladı. Yasa, Fin sınır muhafızlarının geçiş noktalarında sığınmacıların iltica başvurularını reddetmelerine imkan tanıyacak.

Finlandiya Parlamentosundan 167 lehte, 31 aleyhte ve bir çekimser oyla geçen yasa, bir yıl süreyle geçerli olacak.

AMAÇ RUSYA'NIN YÜRÜTTÜĞÜ HİBRİT SAVAŞA GEÇİCİ ÖNLEM ALMAK

Moskova'nın bir göç akını oluşturmak için kaçak göçmenleri iki ülke arasındaki sınıra yönlendirdiğini kaydeden Helsinki yönetimi, Rusya'nın "hibrit savaş" yürüttüğünü belirterek, tasarının amacının Rusya sınırından Finlandiya'ya geçmeye çalışan üçüncü ülke vatandaşlarının girişine engel olunmasına ilişkin geçici tedbirler almak olduğunu açıkladı.

Yasanın Rusya'nın göçmenleri kasıtlı olarak sınıra yığma manevralarıyla mücadele etmek için gerekli olduğunu söyleyen Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, "Bu, Rusya'ya güçlü bir mesaj, müttefiklerimize güçlü bir mesaj; Finlandiya kendi güvenliğini sağlıyor, biz de AB sınırının güvenliğini sağlıyoruz." şeklinde konuştu.

Öte yandan, sınır muhafızları tarafından özellikle savunmasız bir konumda olduğu düşünülen çocuklar ve engellilerin girişinin reddedilmeyeceği duyuruldu.