FBI, Ermeni terör tehdidini ortaya çıkardı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) istihbarat kuruluşu Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Chicago Üniversitesi eski öğrencisi Aram Brunson'ın, Ermeni terörünü yeniden canlandırma planları yaptığını ortaya çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 15:22
https://www.qha.com.tr/

FBI, Chicago Üniversitesi eski öğrencilerinden radikal Ermeni Aram Brunson'ın Ermeni terörünü yeniden canlandırma girişiminde bulunduğunu ortaya çıkararak suç duyurusunda bulundu. 

TRT Haber 2 Eylül 2024 tarihli haberinde, FBI’ın Ermeni Aram Brunson hakkındaki suç duyurusuna dair detayları ele aldı. 

FBI, Brunson’ın bomba yapımı öğrendiğini, Türkiye ve Azerbaycan'ın diplomatik misyonlarına saldırı hazırlığı yaptığını tespit etti. FBI’ın 17 sayfalık suç duyurusunda Brunson'ın bomba yapımında kullanılan malzeme bulundurduğu kaydedildi.

TÜRKİYE VE AZERBAYCAN DİPLOMATİK MİSYONLARINA SALDIRI PLANI 

Ayrıca suç duyurusunda, Brunson’ın ABD ve diğer ülkelerde bulunan Türkiye ve Azerbaycan diplomatik misyonlarının konumunu araştırdığı bilgisi yer aldı.

FBI, Brunson’ın bilgisayarında Ermeni terörünü canlandırmak için taraftar toplamak amacıyla çektiği videolara da ulaştı. Videolarda kendisini bomba yapımı konusunda uzman olarak tanıttığı ve silahlı terör örgütü kurmak isteyen Ermenilere destek olmayı hedeflediği kayda geçti.

Brunson’ın Taşnak terör örgütü ARF’nin Amerika ve dışındaki diplomatik misyonlara gerçekleştirdiği bombalı saldırılarla ilgili araştırmalar yaptığını da açıklayan FBI, şahsın şu an Ermenistan'da bulunduğunu belirtti. 

ABD yetkili makamları, Ermenistan'daki Brunson ile temasa geçerek ABD'ye dönmeye ikna etmeye çalıştığı ancak Brunson'ın dönmeyi reddettiği bildirildi.