İstanbul'da "Fatih ve Fetih" belgeselinin danışmanlığını yapan Prof. Dr. Halil İnalcık konuşulacak

Türk tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık'ın danışmanlığını yaptığı "Fatih ve Fetih" belgesel filminin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenen Neşe Sarısoy Karatay ile Zafer Karatay bugün İnalcık ile ilgili hatırlarını ve belgeselin yapım sürecini anlatacak.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2024 12:00
https://www.qha.com.tr/

İstanbul'un fethinin 571. yıl dönümünde Türk tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık'ın danışmanlığını yaptığı "Fatih ve Fetih" belgeselinin yapımcısı ve yönetmeni Neşe Sarısoy Karatay ile Zafer Karatay 29 Mayıs 2024 tarihinde konuşma yapacak. Neşe Sarısoy Karatay ile Zafer Karatay bugün İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde yapacağı konuşmada ünlü tarihçi Halil İnalcık ile ilgili hatıralarını anlatacak. 

HALİL İNALCIK ANILARI VE BELGESELİN YAPIM AŞAMASI KONU OLACAK

"İnalcık ve İstanbul" başlığıyla Neşe Sarısoy Karatay ile Zafer Karatay aynı zamanda belgeseli ve belgeselin yapım aşamasındaki süreci dile getirecek. Saat 17.00'de başlayacak olan etkinlik, eğitim kurumunda bulunan CZ09'da gerçekleşecek. 

Prof. Dr. Halil İnalcık, İstanbul'un fethini anlatan en kapsamlı yapım olarak karşımıza çıkan "Fatih ve Fetih" belgeselinin danışmanlığını ve metin yazarlığını yaptı. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından çıkarılan, yönetmenliğini ve yapımcılığını Neşe Sarısoy Karatay ile Zafer Karatay'ın yaptığı, tarihsel gerçekliklierle hazırlanan belgesel, izleyiciler tarafından büyük bir beğeni toplamıştı.