Ermenistan, İran'dan sonra Çin'den destek mi isteyecek?

Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen 10. Beijing Şiangşan Forumu'na katılan Ermenistan Savunma Bakanı Suren Papikyan, Çin ile Ermenistan arasındaki savunma işbirliğini derinleştirmek istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2023 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2023 13:54
https://www.qha.com.tr/

Çin'in başkenti Pekin'de 10. Beijing Şiangşan Forumu, 30 Ekim 2023 tarihinde Pekin'deki Uluslararası Konferans Merkezi'nde başladı. Foruma katılan Ermenistan Savunma Bakanı Suren Papikyan, Çin ile Ermenistan arasındaki savunma işbirliğini derinleştirmek istiyor.

ERMENİSTAN, ÇİN İLE SAVUNMA ALANINDAKİ İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEYİ İSTİYOR

Papikyan forumda Çin Merkezi Askeri Komitesi Başkan Yardımcısı ve Çin Komünist Partisi (ÇKP) Politbüro üyesi Albay Orgeneral General He Weidong ile görüşerek savunma alanındaki işbirliğini geliştirmeye yönelik olanakları ele aldı.

ERMENİSTAN İLE ÇİN ARASINDAKİ İLİŞKİ

Ermenistan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Ermenistan Savunma Bakanı Suren Papikyan, Çin'e yaptığı ziyaret sırasında Çin erkezi Askeri Komite Başkan Yardımcısı ve ÇKP Siyasi Bürosu üyesi Albay Orgeneral He Weidong ile görüştü. İki bakan ükeler arasındaki savunma alanında işbirliğine ve bunun gelişme olasılıklarına ilişkin bir dizi konuyu ele alı" ifadeleri kullanıdı.

Öte yandan Ermenistan ve Çin arasındaki birçok alanda işbirliği genişletme potansiyelinin önemli olduğu konusunda mutabık kalındığı aktarıldı.