Ermenistan'ın Karabağ'daki mayın terörüne karşı Londra ve Manchester'da eylem düzenlendi

Ermenistan ordusunun Karabağ'da yürüttüğü mayın terörüne karşı, Birleşik Krallık'ın Londra ve Manchester'da eylem düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2023 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2023 11:58
https://www.qha.com.tr/

Birleşik Krallık'ın Londra ve Manchester kentlerinde, Ermenistan ordusunun işgali yıllarında Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde toplu olarak gömülen mayınların trajik sonuçlarını yansıtan bir bilgilendirme eylemi düzenlendi.

BİLGİ KAMYONLARI, ÇEŞİTLİ SOKAKLARDA DOLAŞTI

Birleşik Krallık Azerbaycan Topluluğu'nun düzenlediği eylem sırasında, üzerinde çeşitli sloganların ve bilgilerin yer aldığı LED ekranlı kamyonlar, Londra ve Manchester'ın kalabalık merkezi caddelerinde dolaştı. 8 saat süren eylem boyunca araç Londra'nın Oxford Street, Regent Street, Picadilly, Westminster Bridge, Parliament Square ve Manchester'ın Picadilly Gardens'ı, King Street, New Cathedral Street, Cheetham Hill Road, Canal Street'ten geçerek bölge sakinlerinin dikkatini çekti.

LONDRA VE MANCHESTER'DA VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Ekrana yansıtılan verilerde, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin işgal ettiği yıllarda Azerbaycan'da 1.5 milyon mayın döşendiği, 147 bin 988 hektar alanın yüksek düzeyde, 675 bin 570 hektar alanın ise orta ve düşük düzeyde kirlendiği belirtildi.

10 Kasım 2020'den 19 Eylül 2023'e kadar aralarında çocukların da bulunduğu 3 bin 393 mayın kurbanı olduğu, mayın kurbanlarının sayısının 314 kişiye ulaştığı, bunlardan 67 kişinin hayatını kaybettiği bilgileri yer alırken, #stoparmeniancrimes, #MapsForKarabakhSafety, #KarabakhSafety gibi hashtag'lere yer verildi.