Ermenistan'ın farklı gruplarından darbe çağrıları yapılıyor!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, bazı güçlerin yaptığı darbe çağrılarına karşı Ermeni halkını duruma karşı sakin bir yaklaşım sergilemeye çağırdı

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2023 18:07
https://www.qha.com.tr/

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 19 Eylül 2023 tarihinde yaptığı basın toplantısında, bazı güçlerin yaptığı darbe çağrılarına karşı Ermeni halkını duruma karşı sakin bir yaklaşım sergilemeye, soğukkanlılığı korumaya ve provokasyonlara boyun eğmemeye çağırdı.

PAŞİNYAN, HALKI SAKİN OLMAYA DAVET ETTİ

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, “Bazı güçlerin Ermenistan devletine saldırmasına izin vermemeliyiz. Beklendiği gibi Ermenistan'da darbe çağrıları şimdiden çeşitli yerlerden duyuluyor. Buna Ermenistan yasalarının belirlediği şekilde tepki vermesi gerekir. Ancak elbette bu durumda pek çok şey, benim derin görüşüme göre, ne kadar zor olursa olsun duruma ayık ve sakin bir şekilde yaklaşması gereken Ermenistan vatandaşlarına, Ermenistan halkına bağlı. Herkes için zor, benim için de Güvenlik Konseyi üyeleri için de ülkenin liderleri için de zor. Ancak şu anda hesapsız, keskin, maceracı eylemlerde bulunmamalıyız” açıklamasını yaptı.

AZERBAYCAN, KARABAĞ'DA ANTİTERÖR OPERASYONU BAŞLATTI

Ermeni güçlerinin, Azerbaycan'ın Karabağ'daki askeri mevzilerine yönelik sürdürdüğü saldırıların ardından bölgede tansiyon yükseldi. Öte yandan, Ermeni güçlerinin döşediği mayına basan 4 Azerbaycan askeri bugün şehit oldu. Bunun ardından, Azerbaycan ordusu, Ermeni güçlerine karşı operasyon başlattı. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada; Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla "Antiterör Operasyonu" başlatıldığını duyurdu. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, asla sivillerin hedef alınmadığını ve meşru askeri hedeflerin hedefte olduğu ifade edildi.