Ermenistan'ın 10 bin askeri hala Azerbaycan topraklarında!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış anlaşması imzalanacağını öne sürdü. Azerbaycan devlet yetkilileri, Ermenistan’ın iddialarını reddederek, barış sürecini ihlal ettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2023 02:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2023 02:14
https://www.qha.com.tr/

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 23 Mart 2023’te gerçekleşen hükumet toplantısında, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış sürecine girileceğine dair demeç verdi. Paşinyan, bir barış anlaşmasının olacağını ifade etti.

Paşinyan toplantıda, "Ermenistan hükumeti ve halkı günlük işleriyle meşgul olmalı. İnşa etmeli, reform yapmalı, refah yaratmalı ve güvenlik sistemini güçlendirmelidir. Ermenistan'ın ve demokrasimizin kalkınması, güçlenmesi yolundan bir dakika bile geri adım atmamalıyız" açıklamasında bulundu.

Diğer yandan, Nikol Paşinyan, Azerbaycan'ın durumu yeni bir askeri krize götürdüğünü iddia etti. Paşinyan, güya Azerbaycan'ın uluslararası anlaşmaları ihlal etmesinin cezasız kalmasının yeni provokasyonlara yol açtığını söyledi. Paşinyan, 22 Mart'ta bir Ermenistan askerinin Azerbaycan tarafından keskin nişancı ateşi ile öldürüldüğünü iddia etti.

Öte yandan, Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Paşinyan’ın iddiasını yalanladı. Azerbaycan devlet yetkilileri, Ermenistan’ın iddialarını reddederken; Ermenistan’ın barış sürecini ihlal ettiğini açıkladı.

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI İLHAM ALİYEV, BLINKEN’LE GÖRÜŞTÜ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Aliyev görüşmede, “Ermenistan'ın Rus Barış Gücünün geçici olarak konuşlandığı topraklarımızda Laçın yoluna giden tali yolu yasadışı askeri nakliye yapmak için kullanması ve Ermeni silahlı kuvvetlerine bağlı yaklaşık 10 bin askerin hala Azerbaycan topraklarında olması ciddi bir endişe kaynağıdır” açıklamasında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken görüşmede, ABD'nin Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ilişkileri normalleştirme ve barış anlaşması imzalama yönündeki çabalarını sürdüreceğini vurguladı.