Ermenistan Cumhurbaşkanı: Büyük çaplı savaş başlayabilir

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, büyük çaplı savaş tehdidinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 16:48
https://www.qha.com.tr/

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Dağlık Karabağ’da silahlı çatışmaların devam etmesi durumunda büyük çaplı savaşın başlayabileceğini söyledi.

AGİT ülkelerinin elçileri ile bir araya gelen Sarkisyan, “Silahlı çatışmaların artışı, umulmadık ve geri dönülmez sonuçlar doğurabilir ve büyük çaplı savaşa neden olabilir. Bu sadece Güney Kafkasya’yı değil, Avrupa bölgesindeki güvenlik ve istikrar meselesini de etkileyecek” diye konuştu.

“Azerbaycan, önceden hazırlanmış plana göre Karabağ’da operasyona başladı” diye ileri süren Sarkisyan, Bakü’nün düzenlediği operasyon sonucunda sivil insanların öldüğünü, ancak tanınmamış Dağlık Karabağ ordusunun durumunu kontrol altına aldığını iddia etti.

Daha önce Azerbaycan ordusunun, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında bazı stratejik tepeler ve yerleşim birimlerini geri aldığı bildirildi. Dağlık Karabağ’da çatışmalar 1 Nisan’ı 2 Nisan’a bağlayan gece başladı. Çatışmalarda 12 Azerbaycan askerinin şehit olduğunu bildiren Azerbaycan Savunma Bakanlığı, “Öldürülen ve yaralanan düşman askeri 100'den fazla” diye belirtti. Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında "Ateşkesin tekrar ihlali durumunda Ermenistan'a daha ağır darbelerin vurulacağı" ifade edildi.