Erdoğan, Putin ile telefonda Kırım Tatarlarını görüştü

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2015 08:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2015 08:09
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Mart tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede, Ukrayna, Kırım Tatarları ve 1915 olayları ele alındı.

Anadolu Ajansı'nın verdiği haberde Türkiye Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan ve Putin arasında bu akşam gerçekleştirilen telefon görüşmesinin yaklaşık 30 dakika sürdüğü belirtildi.

Görüşmede, Türkiye ve Rusya ilişkilerini daha da ilerletme konusundaki iradelerini vurgulayan Erdoğan ve Putin, Ukrayna krizinin çözümü, çatışmaların sona erdirilmesi, Kırım Tatarları ile ilgili sorunlar ve çözüm yolları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 Mart’ta Ukrayna’ya yapacağı ziyareti hatırlattığı görüşmede, kısaca 1915 olaylarına da değinildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hususta Türkiye’nin, tarihe adil bir hafıza perspektifinden yaklaşılmasından yana olduğuna dikkati çekerek, bununla birlikte Ermenistan’ın barış çağrılarını umursamadığını, ortak tarih komisyonu oluşturma teklifine olumlu bir yaklaşım sergilemediğini belirtti.

Öte yandan Kremlin Basın Servisi'nden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın inisiyatifiyle yapılan telefon görüşmesinde, Türkiye ve Rusya arasındaki işbirliği çerçevesinde Türk Akımı başta olmak üzere enerji alanında ortak projelerin ele alındığı kaydedildi.