Erdoğan, NATO Zirvesi'nde Sunak ile görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilnius'taki NATO Liderler Zirvesi'nde Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak ile görüşme yaptı. Görüşmede; ikili ilişkiler, terörle mücadele, Türkiye’nin Avrupa Birliğine üyelik süreci ile İsveç’in NATO üyeliği konuları ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2023 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2023 17:08
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi kapsamında ikili görüşmelere devam ediyor. Küresel çapta istikrarsızlığın ve güvensizliğin yaşandığı bir dönemde gerçekleşen zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'daki durum başta olmak üzere küresel ve bölgesel meseleleri liderlerle görüşüyor.

ERDOĞAN-SUNAK GÖRÜŞMESİ

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, zirvenin gerçekleştirildiği LITEXPO Sergi ve Fuar Merkezi'nde Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak ile bir araya geldiği bildirildi. Açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya’nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükumet Başkanları Zirvesi’nde Başbakan Rishi Sunak’ı kabul etti. Görüşmede ikili ilişkiler, terörle mücadele, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik süreci ile İsveç’in NATO üyeliği konuları ele alındı" ifadeleri kullanıldı.

KRİTİK GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Erdoğan, bugünkü temasları kapsamında Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya gelecek. Erdoğan ve ABD Başkanı Biden arasındaki görüşmenin Türkiye saati ile 18.00'de başlaması bekleniyor.