Erdoğan Macaristan'a gidecek: Gündem Ukrayna'daki savaşın etkileri

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'yi ziyaret edecek. Erdoğan ziyaret kapsamında Macaristan Başbakanı Orban ile Ukrayna'daki savaşın Türkiye-Macaristan ortak çıkarlarına etkilerini ele alacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2023 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2023 14:22
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20 Ağustos 2023 tarihinde Macaristan'a günübirlik resmi ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan, Macaristan Başbakanı Victor Orban ile başkent Budapeşte'de bir araya gelecek. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Macaristan Milli Günü dolayısıyla Budapeşte'de düzenlenecek kutlama törenine de katılması bekleniyor.

Ziyaret kapsamında iki ülke arasında stratejik ortak seviyesine yükseltilen ilişkiler ve Ukrayna'daki savaş başta olmak üzere kritik bölgesel gelişmeler değerlendirilecek.

TÜRKİYE-MACARİSTAN İLİŞKİLERİNİN 100. YILI

Erdoğan ve Orban, iki ülkenin ortak ticaretinin geliştirilmesi, ekonomik ve kültürel alanlarda işbirliği konularını da masaya yatırarak ticari ve kültürel ilişkileri görüşecek. Diğer yandan Türkiye ile Macaristan arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100'üncü yıldönümünde atılacak adımlar konuşulacak. Ayrıca NATO'nun politikası ve Avrupa Birliği ile ilişkiler de kapsamlı olarak değerlendirilecek.

ANA GÜNDEM BAŞLIKLARINDAN BİRİ UKRAYNA'DAKİ SAVAŞ

İki lider, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın Türkiye-Macaristan ortak çıkarlarına etkileri görüşülecek ve Karadeniz’de gerginliğin artmaması için izlenecek yol haritası ele alınacak.