Dünya Ekonomik Forumu Başkanı, Davos'ta Çin'e övgüler düzdü!

Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun başkanı sıfatını taşıyan Klaus Schwab, Çin'in ekonomi modeline övgüler dizdi ve dünya devletlerine rol model olarak gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 20:13
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 20:13
https://www.qha.com.tr/

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2024 yılı toplantısı, İsviçre'nin Davos kentinde 15 Ocak'ta başladı. Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Klaus Schwab, burada Çin medyasına konuşarak; Çin'in kötüye giden ekonomik modelini övdü ve diğer devletlerin rol model olarak görmesi gerektiğini savundu.

"ÇİN MODELİ, PEK ÇOK ÜLKE İÇİN KESİNLİKLE ÇOK CAZİP BİR MODELDİR"

Başkan Schwab, 15 Ocak 2024 tarihinde, Çin propaganda kanalı China Global Television'a (CGTN) demeç verdi. Kanalın "World Insight" programının sunucusu Tian Wei'ye demeç veren Schwab, Çin'in nüfusu kontrol etmek için mükemmel bir model olan sosyal kredi sistemini beğendiğini dile getirdi. WEF Başkanı, "İstediğimiz dünyanın nasıl görünmesi gerektiğini tanımlamamız gerekiyor. Çin'in ekonomi modeli pek çok ülke için kesinlikle çok cazip bir modeldir" ifadelerini kullandı.

DAVOS'TA DÜNYA EKONOMİK FORUMU BAŞLADI

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 1971 yılında İsviçreli-Alman bir ekonomist ve profesör olan Klaus Schwab tarafından siyasi, sosyal ve ekonomik konularda küresel işbirliğini teşvik etmek amacıyla kuruldu. Merkezi Cenevre yakınlarında bulunan ve kar amacı gütmeyen bu uluslararası kuruluşun amacı, kamu ve özel sektörleri bir araya getirerek küresel sorunlara çözüm bulmak için beyin fırtınası yapmak. Davos kasabası ise WEF'in elli yıl önceki ilk toplantısına ev sahipliği yapmasıyla birlikte, her sene, yıllık toplantının merkezi haline geldi. Hatta Dünya Ekonomik Forumu bile Davos adıyla anılmaya başlandı. Zirvede gündemin ana başlıkları arasında Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaş ve Ukrayna'ya dünya ülkelerinin desteği yer alıyor.