Danimarka'da yine Türk ve İslam düşmanı provokasyon!

Danimarka'da bugün Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde ırkçı bir saldırı meydana geldi. Aşırı sağcı provokatörler, oy kullanmaya gelen Türk vatandaşlarının önünde Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'e saldırı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2023 01:24
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2023 01:24
https://www.qha.com.tr/

Danimarka'da 28 Nisan 2023 tarihinde Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'e saygısız bir provokasyon hayata geçirildi. Edinilen bilgilere göre, provokasyona imza atanların, marjinal, İslam düşmanı ve aşırı milliyetçi Patrioterne Gar Live (Vatanseverler Canlı Yayında) adlı bir grup olduğu öğrenildi.

DANİMARKA'DA YİNE TÜRK VE İSLAM DÜŞMANLIĞI

Provokatörler, İslamofobik pankartlar açtı ve İslam'a hakaret içeren sloganlar attı. Ayrıca, Türk bayrağına saygısızlık yapan aşırı sağcı grup o anları sosyal medya platformu Twitter'dan paylaştı.

Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliğinde, genel seçimler için oy verme süreci başlamıştı. Provokatörlerin, eylem için Türk seçmenlerin Büyükelçiliğe geldiği tarihi seçmesi dikkatlerden kaçmadı.

DANİMARKA POLİSİ PROVOKATÖRLERE GÖZ YUMDU

Danimarkalı polislerin ise Türk ve İslam düşmanı eyleme müdahale etmemesi ve provokatörlere fırsat vermesi dikkatlerden kaçmadı. Provokasyon girişimi esnasında Türk vatandaşlarının, Türk bayrağını yerden kaldırması Danimarkalı polisleri rahatsız etti. Polisin, provokatörlere değil Türk vatandaşlarına ikazda bulunması ise dikkat çekti.

Gösteri sonrasında Türkiye'nin tepkisi, uyarıları ve beklentileri Danimarka makamlarına bildirildi. Provokasyon sırasında herhangi bir şiddet olayı yaşanmadı.

Danimarka'da 14 Nisan 2023 tarihinde Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'e saygısız bir provokasyon hayata geçirildi. Saldırının ardından Türkiye Dışişleri Bakanlığı olaya sert tepki göstermişti.

PROVOKATÖR RASMUS PALUDAN DANİMARKA'DA KUR'AN-I KERİM YAKMIŞTI!

Bilindiği üzere, 27 Ocak 2023 tarihinde aşırı sağcı Rasmus Paludan bu kez Danimarka'da Kur'an-ı Kerim yaktı. Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, İsveç'in ardından yeni bir provokasyona imza attı. İsveç'te 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan Paludan, aynı provokasyonu bu kez Kopenhag'da yaptı. Rasmus Paludan, Kur'an-ı Kerim'i Danimarka'da bir caminin karşısında polis koruması altında yaktı.