Danimarka Büyükelçisi, Türk Dışişlerine çağrıldı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Danimarka'nın Ankara Büyükelçisini çağrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2023 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2023 17:08
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırgan bir eyleme izin verilmesi nedeniyle Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan'ı bakanlığa çağırdı. 

İsveç'te meydana gelen Türkiye'ye yönelik provokatif eylemlerin yankısı devam ediyor. Stokholm'de Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırganlık, Avrupa'da İslam karşıtı örgütlerinin eylemleriyle birlikte etkisini artırıyor. Büyük tepkilere neden olan eylemler, Türkiye Cumhuriyeti tarafından nefret suçu ve alçakça eylem olarak nitelendirildi.

DANİMARKA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim’e yönelik saldırgan bir eyleme izin verilmesi nedeniyle, Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan'ı bakanlığa çağırdı. Türkiye, Danimarka'nın nefret suçu eylemine izin vermesini en güçlü şekilde kınadığını bildirdi. 

İsveç'in başkenti Stokholm'de provokatif eyleme imza atan İslam karşıtı, İsveç ve Danimarka vatandaşı Rasmus Paludan, Kur'an-ı Kerim yakacağı ile ilgili tehditler savurmuştu.