Dağıstan'daki saldırganlardan birinin Putin'in partisiyle bağı ortaya çıktı!

Rusya'ya bağlı Dağıstan'da meydana gelen terör saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e çıktı. Öte yandan 6 saldırgandan birinin Birleşik Rusya Partisi Sergokala İlçe Başkanı Magomed Omarov'un oğlu olduğu tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 01:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 01:37
https://www.qha.com.tr/

Terör operasyonu karşısında başarısız kalan Vladimir Putin idaresindeki Rusya, dünya kamuoyunda yankı uyandırmaya devam ediyor. Rusya'ya bağlı Dağıstan'ın Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde 23 Haziran 2024 tarihinde meydana gelen saldırı sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

ÖLÜ SAYISI 21'E ÇIKTI

Altı saldırganın etkisiz hale getirildiği olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e çıktı. Derbent Askeri İdaresi Başkanı Mavsum Rahimov, son olarak 24 yaşındaki Neriman Nasrullayev isimli polisin hayatını kaybettiğini duyururken meydana gelen terör saldırısı sonucunda toplamda 21 kişinin öldüğünü belirtti. Ayrıca 46 kişinin ise yaralandığı ifade edildi.

Saldırganlardan birinin Birleşik Rusya Partisi Sergokala İlçe Başkanı Magomed Omarov'un oğlu olduğu bir diğerinin ise akrabası olduğu ifade edildi. Omarov ise "partiyi istikrarsızlaştırması" nedeniyle Birleşik Rusya Partisinden ihraç edildi. Soruşturma, Rusya Soruşturma Komitesi Merkez Ofisi tarafından yürütülmeye devam ediyor. 

DAĞISTAN'DA TERÖR SALDIRISI

Rusya İçişleri Bakanlığı, 23 Haziran 2024 tarihinde kimliği belirsiz kişiler tarafından Dağıstan'ın Mahaçkale ve Derbent kentlerinde bir polis noktasının, sinagogun ve iki kilisenin hedef alındığını duyurmuştu.