Dağıstan'da 15'ten fazla polis hayatını kaybetti: Rusya karışıyor mu?

Dağıstan bölgesinde 15'ten fazla polisin, 1 papazın ve birkaç sivilin hayatını kaybettiği saldırıda kimliği tespit edilmeyen 6 saldırganın etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 12:25
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı işgal girişimi başlatan Vladimir Putin idaresindeki işgalci Rusya, terör operasyonu karşısında başarısız kaldı. Kendi sınırılarını kontrol edemeyen Rusya Federasyonu dün 15'ten fazla polisini kaybetti.

SALDIRGANLAR ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Rusya'ya bağlı Dağıstan bölgesindeki Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde 23 Haziran 2024 tarihinde kimliği belirsiz kişiler tarafından gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda polis ve 1 papaz hayatını kaybetti.

Dağıstan Özerk Cumhuriyetinin Başkanı Sergey Melikov konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, eylemin bir terör saldırısı olduğunu belirtti. Melikov, saldırıda 15'ten fazla polisin, bir papazın ve birkaç sivilin hayatını kaybettiğini ifadelerine ekledi. Saldırıyı gerçekleştiren 6 saldırganın etkisiz hale getirildiğini kaydeden Melikov, devlet düzeyinde gerekli tüm çalışmaların gerçekleştirildiğini söyledi. Bununla birlikte Rusya, saldırganların kimliğini açığa çıkarmadı. 

Rusya Soruşturma Komitesinden yapılan açıklamada saldırı terör eylemi olarak nitelendirilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Rusya genelinde 3 gün boyunca millî yas ilan edildi.

DAĞISTAN'DAKİ SALDIRI

Rusya İçişleri Bakanlığı, 23 Haziran 2024 tarihinde kimliği belirsiz kişiler tarafından Dağıstan bölgesindeki Mahaçkale ve Derbent kentlerinde bir polis noktasının, sinagogun ve iki kilisenin hedef alındığını duyurmuştu.