Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün toplanıyor: F-16 tedariki ne durumda?

Kabine toplantısı bugün saat 14.00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında ekonomi ve dış politika gündemiyle Beştepe'de yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2024 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2024 10:17
https://www.qha.com.tr/

Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün saat 14.00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak. Toplantının ana gündemi ekonomi ve dış politika olacak. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarının ardından emekliye yapılacak olan bayram ikramiyesi ve enflasyon oranın korunması toplantıda ele alınacak.

DIŞ POLİTİKADA BAE VE MISIR ZİYARETİ İLE F-16 SATIŞI ELE  ALINACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Şubat'ta Birleşik Arap Emirlikleri'ne ve 14 Şubat'ta Mısır'ın başkenti Kahire'ye yapacağı ziyaret masaya yatırılırken İsrail ile Filistin arasında ateşkesin sağlanması görüşülecek. Toplantının bir diğer gündem maddesi ise ABD'den talep edilen F-16 savaş uçaklarının tedariki olacak. 

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele başlığında ise Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, ardından Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in Irak'taki ziyareti ve bu kapsamda PKK varlığının sona erdirilmesi konusu ele alınacak.