Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Dış siyasetteki gündemde; Rusya'nın çekildiği Tahıl Koridoru Anlaşması, Litvanya'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi ve Erdoğan'ın Körfez ülkeleri turunun sonuçları ele alınacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2023 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2023 11:34
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Beştepe'de toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak olan kabine, iç siyasette ekonomi ve terörle mücadele konularını ele alırken; dış siyasette ise devam eden Ukrayna-Rusya Savaşı'ndaki son durum, Rusya'nın çekildiği Tahıl Koridoru Anlaşması, Litvanya’da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi ve üç günlük Körfez turunun sonuçları konuşulacak. 

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak. 

ERDOĞAN, FİLİSTİN BAŞBAKANI ABBAS İLE GÖRÜŞECEK

Diğer yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, salı günü Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşeceği öğrenildi. Görüşmede; İsrail ve Filistin arasındaki son gelişmeler, güncel bölgesel ve uluslararası konular konuşulacak.

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 28 Temmuz 2023'te Türkiye'ye yapacağı ziyaret sağlık nedenlerinden dolayı ertelendi. İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada resmi ziyaretin yeniden proogramlanacağı belirtildi.