"Cumhurbaşkanımızın parti üyeliği ihya edilecek"

AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, MKYK sonrası yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yarın genel merkezde yapılacak toplantıda AK Parti üyeliğinin ihya edileceğini söyleyebiliriz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2017 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2017 17:22
https://www.qha.com.tr/

Bugün, 1 Mayıs günü AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı yapıldı. Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında, parti genel merkezinde gerçekleştirilen toplantı 1.5 saat sürdü.

AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay MKYK sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

"Erdoğan yarın AK Partiye yeniden üye oluyor"

"Toplantıda gündem 16 Nisan sonrasında ortaya çıkan hukuki ve siyasi durumun değerlendirilmesi ve atılacak adımlardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın kurucusu olduğu, liderliğini yapmakta olduğu partisiyle ilişkisinin ihya edilmesi amacıyla yapılan davete icabeten, Sayın Cumhurbaşkanımızın yarın üyeliğinin ihya edilmesine dair MKYK üyelerinin tamamı bu kararı oybirliği ile onaylamış oldular. Sayın Cumhurbaşkanımızın yarın genel merkezde yapılacak toplantıda üyeliğinin ihya edileceğini söyleyebiliriz.”

16 Nisan'da yapılan referandumunda sandıktan yüzde 51.4 çıkmasının ardından, partili cumhurbaşkanlığının önü açılmıştı.

 

21 Mayıs’ta üçüncü olağanüstü kongre

21 Mayıs tarihinde AK Parti olağanüstü kongresi yapılacağını aktaran Yasin Aktay, “Yarın düzenlenecek tören kurucu üyelerimiz, MKYK üyeleri, milletvekilleri ile cumhurbaşkanlığı külliyesinden katılacak misafirlerle birlikte düzenlenecek bir merasim olacak. 21 Mayıs’ta üçüncü olağanüstü kongreye gidilmesi kararı alındı. Hazırlıklar için düğmeye basıldı. Ve bu kongrede sayın cumhurbaşkanımızın bir seçimle parti genel başkanlığına seçilmesini öngörüyoruz." dedi.