İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin cansız bedenini bulan Akıncı İHA'yı tanıyor musunuz?

Türk hava savunma şirketi BAYKAR Teknolojinin 2019 yılında ürettiği Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetinin cansız bedenini tespit ederek bir kez daha başarısıyla ün kazandı. Dünya basınında yer alan AKINCI İHA'nın özellikleri ise merak konusu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2024 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2024 18:22
https://www.qha.com.tr/

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Valisi Ayetullah Al-Hashem ve üst düzey yetkililerin içinde yer aldığı 40 yıllık helikopter, Azerbaycan ziyareti dönüşünde olumsuz hava koşulları nedeniyle 19 Mayıs 2024 tarihinde düştü. Helikopter, aynı gün içinde saatler süren çalışmaların ardından bulundu.

Cumhurbaşkanı Reisi ve heyetinin içinde bulunduğu helikopterin enkazını bulmak için Türkiye, İran'ın talebiyle adından başarıyla söz edilen Akıncı insansız hava aracını (İHA) gönderdi. Yüksek irtifa uçuşuyla başarı kazanan Akıncı İHA, Reisi ve heyetinin naaşlarının yerini tespit etti. Dünya basınında kendine yer bulan Akıncı İHA'nın sahip olduğu özellikler ise merak konusu oldu. 

AKINCI İHA'NIN ÖZELLİKLERİ

Türk hava savunma şirketi BAYKAR Teknoloji'ye ait olan Akıncı İHA 2019 yılında üretildi. Dijital alanda faaliyet gösteren "Middle East Eye" isimli haber sayfasında yer alan habere göre, bir kaynak İHA hakkında "Akıncı, yüksek irtifa uçuş kabiliyetleri ve termal teknolojisi sayesinde zorlu arazilerde ve sisli havalarda çalışma kabiliyetine sahip" değerlendirmesinde bulundu. 40 bin feet'e kadar uçabilen İHA, 24 saatten fazla havada kalabiliyor. Ayrıca söz konusu hava savunma sistemi olumsuz hava koşullarında çalışabilmesiyle ün kazanıyor. 

AKINCI TÜRK BAYRAĞI ÇİZDİ

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı ve beraberinde heyetin bulunduğu bölgeyi tespit eden Akıncı İHA'nın rotası, Anadolu Ajansı (AA) tarafından Flightradar24 uygulaması üzerinden canlı yayında sergilenerek, 8 milyon kullanıcının dikkatini üzerine çekti. Reisi ve heyetini cansız bedenini tespit eden Akıncı İHA, yurda dönerken Türk bayrağı çizdi.