Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile telefonda görüştü. Görüşmede, Avrupa Birliği ile ilişkiler başta olmak üzere küresel ve bölgesel meseleler ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2023 02:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2023 02:06
https://www.qha.com.tr/

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen dün telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, Türkiye ve AB ilişkileri perspektifinde bölgedeki ve dünyadaki gelişmeler müzakere edildi. Ayrıca, Türkiye ile AB'nin ilişkileri geliştirmesine vurgu yapıldı.

TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının duyurduğu görüşmede, Başkan Ursula von der Leyen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesi nedeniyle kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Avrupa Birliğinin işbirliğini güçlendirmesinin önemine dikkat çekti. Erdoğan, Türkiye’ye gösterilecek adil muamele ve tam üyelik perspektifinin desteklenmesinin ilişkileri geliştireceğinin ve bölgeye katkı sağlayacağının altını çizdi.

"AB İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMA KONUSUNDA MUTABIK KALDIK"

Ursula von der Leyen, görüşmeye ilişkin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Başkan Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik etmek için aradım. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı ile başlayan savaş dahil olmak üzere uluslararası sorunları tartıştık. Ayrıca, AB ile Türkiye arasındaki işbirliğini güçlendirmek için birlikte çalışma konusunda mutabık kaldık" ifadelerini kullandı.

I called President @RTErdogan to congratulate him on his re-election. We discussed international challenges, including Russia’s war of aggression against Ukraine. Moreover, we agreed to work together to strengthen cooperation between the EU and Türkiye.

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) June 17, 2023