Cuma hutbelerinde bir ilk: Doğu Türkistan için dua

Türkiye'de 22 Aralık 2023 tarihli Cuma hutbesinde bir ilk yaşandı. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen talimat üzerine hutbe sonrasında yapılan duada Doğu Türkistan'da yaşanan zulme dikkat çekildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2023 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2023 16:33
https://www.qha.com.tr/

Türkiye'de uzun süredir eleştiri konusu olan, camilerde Doğu Türkistan adına dua edilmemesi konusu bugün son buldu. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Müftülüklere gönderilen talimat neticesinde Türkiye genelinde Diyanete bağlı camilerde 22 Aralık 2023 tarihinde Cuma Hutbesi sonrasında okunan duada Çin baskısı altında kalan Doğu Türkistan da anıldı.

Cuma hutbelerinde bir ilk: Doğu Türkistan için duahttps://t.co/12oymIC1IU pic.twitter.com/uggicPkLtn

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) December 22, 2023

Hutbe sonrasında okunan Türkçe duada; "Allah'ım İslam'a ve Müslümanlara yardım eyle. Vatanımızı ve milletimizi ila yevmil kıyame ve bütün İslam beldelerini, müminleri muzaffer ve muhafaza kıl. Bizleri, anne ve babalarımızı ve bütün inanları rahmetinle ve mağfiretinle bağışla. Başta Kudüs, Gazze, Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın birçok beldelerinde mazlum ve mağdur olan kardeşlerimize nusretinle zaferler nasip eyle. Amin. Şüphesiz ki sen duaları işiten ve kabul eyleyensin" denildi.

CUMA HUTBESİNİN 81 İLDE OKUTULMASI TALİMATI VERİLDİ

22 Aralık 2023 tarihli Cuma Hutbesinin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi'nin imzasıyla Türkiye'deki 81 ilde okutulması talimatı verilmesi üzerine okundu.