Çubarov: Rusya saldırganlığının mağdurlarını desteklemeliyiz

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov Dağlık Karabağ’daki son durumu yorumladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 11:33
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Dağlık Karabağ'daki son gelişmelere binaen Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan ve Moldova’nın yani Moskova’nın direkt müdahalesi sonucu egemenliği ihlal edilen devletlerin toprak bütünlüğünün desteklenmeye devam edilmesi gerektiğini ifade etti.

Refat Çubarov konuyla alakalı değerlendirmesini kendi facebook sayfasında şu şekilde paylaştı:

"Rusya'nın Kırım’ı işgal etmesi ve köklü halkı olan Kırım Tatarlarının geleceği için gerçek bir tehdit oluştuması, Donetsk ve Lugansk bölgelerinde 10 binden fazla Ukrayna vatandaşının ölümü beni sert bir pragmatiste dönüştürdü... Dağlık Karabağ’da kötüleşen durum hakkında değerlendirme yapmamı istediklerinde, yani kimin tutumu bana daha yakın diye– Azerbaycan’ın mı Ermenistan’ın mı, kısa ve öfkeli bir cevap verdim: ''Ermenistan’la birlikte Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesini destekleyen Zimbabve, Venezuela, Suriye, Küba, Nikaragua, Sudan, Kuzey Kore, Bolivya’ya karşı tutumumu tahmin edebilirsiniz.''

Meclis Başkanı, Ukrayna’nın Rusya’nın saldırganlığı sonucu egemenliği bozulan ülkeleri desteklemesi gerektiğini vurgulayarak uluslararası platformda Rusya'nın doğrudan ve dolaylı saldırgan politikalarına nerede olursa olsun aynı tepkinin verilmesinin önemini bir kere daha belirtti.

Dağlık Karabağ’daki çatışmalar 1 Nisan’ı 2 Nisan’a bağlayan gece başladı. İki taraf da birbirini ağır silah kullanımıyla suçlarken Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan bombardıman sırasında 18 Ermeni askerin öldüğünü açıkladı. Azerbaycan yetkilileri de Azerbaycan ordusunun 12 asker ve 1 sivil şehit verdiğini duyurdu. Dağlık Karabağ’da da biri 12 yaşındaki bir çocuk olmak üzere 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.