Çubarov: "Kırım meselesi için uluslararası platform kurulmalı"

Refat Çubarov, 2016 yılında Kırım’ın işgalden kurtuluşu ile ilgili tüm etkinliklere devletin aktif olarak katılması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2015 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2015 17:27
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, Ukrayna Cumhurbaşkanı ile koordine edilen plana göre Ukrayna Ulusal Savunma ve Güvenlik Servisi’nin 2-3 ay içinde Kırım’ın geri alınması belirli adımları içeren bir strateji sunması gerektiğini bildirdi.   Kiev’de 30 Aralık tarihinde “Kırım’ın İşgalden Kurtuluşu: Devlet ve Toplumun 2016 Yılı İçin Görevi” adı altında düzenlenen basın toplantısında konuşan Refat Çubarov, “Strateji bizim için, Ukrayna halkı içindir, ama stratejide Batılı ortaklarla işbirliği yaklaşımları da net olarak belirlenmeli. Yurtdışına gerçekleştirilen ziyaretler sırasında birçok kez Rusya’ya karşı yaptırımların birleştirilmesi ile ilgili konular ortaya konuldu. Bu konuyu Cumhurbaşkanı ile görüştük. Çabalarımızı birleştirmeliyiz ve bunun için ayrı bir uluslararası platform kurulması gerektiğini düşünüyoruz” diye kaydetti.

27326

QHA muhabirinin bildirdiğine göre Refat Çubarov, söz konusu platformda Rus askerlerinin Kırım’dan nasıl çekileceği, günümüzde Kırım’da ikamet edenlerin haklarının nasıl sağlanacağı, Ukrayna hainleri ile ne yapılacağından başlayarak Kırım’ın yeniden entegrasyonuna kadar çok sayıda konunun aydınlatılabileceği ve görüşebileceğini belirtti.   Günümüzde Ukrayna toplumunun üzerinde olan yükü devletin üstlenmesi ve Batılı ortaklarla anlaşmaya varması gerektiğini ifade eden Çubarov, “Budapeşte Memorandumu başta olmak üzere uluslararası anlaşmalar bizi korumadı. Bundan dolayı benzer Rusya propagandası ile mücadele için, uluslararası platformun kurulması için, paralar bizi koruma garantisini verenlere sağlanmalı” dedi.