Çubarov: "Kırım'la ilgili Anayasa değişiklikleri neredeyse hazır"

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov’a göre Kırım’a milli özerkliğin verilmesi, Ukrayna’ya işgal edilen Kırım üzerindeki egemenliğini geri kazanmasında yardımcı olacakç

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2017 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2017 16:19
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Millî Meclisi (KTMM) Başkanı ve Ukrayna Milletvekili Refat Çubarov, Ukrayna  Anayasası'nda Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol (Akyar) şehrinin statüsüne ilişkin değişikliklerin birkaç hafta sonra hazır olacağını ifade etti.

Lviv’de bugün, 28 Ağustos’ta düzenlenen “Dünya Ukraynalılar Kongresi 50. yılı ve sonrası: Avrupa Bağlamı” isimli konferansta konuşan Refat Çubarov, “Şu an Anayasa Komisyonu üyeleri tarafından oluşturulan çalışma grubu çalışıyor. Birkaç hafta sonra Ukrayna Anayasası’nın 10. maddesinde yapılması gereken değişikliklerin listesini sunacaklar” açıklamasında bulundu.

Çubarov’a göre Kırım’a milli özerkliğin verilmesi, Ukrayna’ya işgal edilen Kırım üzerindeki egemenliğini geri kazanmasına yardımcı olacak.

158789

Daha önce Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, işgalcilerin Kırım Tatarlarını yarımadadan çıkarmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ifade etmişti. Yarımadanın kurtarılması meselesi,Ukrayna toprak bütünlüğü ve egemenliğinin yeniden tesis edilmesi açısından hayati önem taşıyor.