Çiygöz Davasında 27. duruşmanın ayrıntıları belli oldu

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde Yüksek Mahkemesi, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz’ü sözde 26 Şubat davası kapsamında yasadışı şekilde yargılanmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 21:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 21:51
https://www.qha.com.tr/

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın başkenti Akmescit’te bugün, 18 Ekim tarihinde sözde Kırım Yüksek Mahkemesi’nde “26 Şubat davası” kapsamında tutuklanan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz’e karşı açılan davanın incelendiği 27. mahkeme duruşması yapıldı.   Duruşmada Rus yönetiminin ilk kademe ceza mahkemesinin duruşmasında, sanığın uzaktan katılmasına ilişkin ayrımcı uygulama kullanılmasından dolayı Ahtem Çiygöz duruşmalara video bağlantısı üzerinden katılmaya devam ediyor.

Duruşma bittikten sonra ayrıntıları anlatan Ahtem Çiygöz’in avukatı Nikolay Polozov, “Öğleden önce mahkeme iki mağduru dinledi. İlk olarak 26 Şubat’ta öldürülen Postnıy’in üvey annesi sorgulandı. 26 Şubat olayları ile ilgili o bilgilendirici bir şey söyleyemedi. Ölümden bir ay öncesine kadar üvey oğlu ailesiyle yaşıyordu. Verdiği bilgilere göre, o Akmescit’e taşındı, orada ise emlakçıda çalışıyordu. Kırım Parlamentosu yanında arkadaşıyla birlikte bulunuyordu. Ancak arkadaşının adını üvey anne bilmiyor” diye konuştu.

Avukat, ikinci "mağdur" olarak sözde halk milisi üyesi İvkin’in sorgulandığını anlatırken, “İvkin 25 Şubat’ta halk milisi üyesi oldu. Kırım Parlamentosu yanında gelişen olaylar sırasında Rus vatandaşı olan ikinci mağdurdur. Şu ana kadar sorgulanan diğer mağdurlar Ukrayna vatandaşları” şeklinde açıklama yaptı.

İvkin’in 26 Şubat mitingi sırasında KTMM Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz’ü görmediğini kaydeden Polozov, “İvkin, Rus yanlısı mitinge katıldığını anlattı. Miting sırasında onun yüzüne bir kaç kez yumruk atmış ve kafasına sopayla vurmuşlar. İzdiham başladığı zaman yere düşmüş. Ayağa kalkabildiğinde kendini Ukrayna yanlısı eylemciler arasında bulmuş. Ancak kimse ona karşı saldırganlık sergilememiş ve o engelsiz şekilde mitin alanını terk ederek işe gitmiş” diye bildirdi.

Nikolay Polozov, Ahtem Çiygöz’ün davasının incelendiği sıradaki duruşmanın 18 Ekim’de saat 9.30’da yapılacağını bildirdi.