“Çiygöz Davası, Rusya hakkında verilen sıradaki hükümdür"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, işgalcilerin Çiygöz hakkında verilen hükme tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2017 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2017 12:10
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Çiygöz Davasını, en üst uluslarası düzeyde olan BM'de, işgalci olarak kabul edilen Rusya’ya verilen  sıradaki hüküm olduğunu ifade etti.

Bugün, 11 Eylül günü Rus işgalcilerin Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz hakkında 8 yıl hapis cezası kararı çıkarmasını yorumlayan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, “Ahtem Çiygöz Davası, en yüksek uluslararası düzeyde-BM’de işgalci olarak kabul edilen Rusya hakkında sıradaki hükümdür. Yasadışı olarak özgürlükleri kısıtlayabilirsiniz, ancak özgürlük ve hakikat asla kırılamaz! Bir başkasının toprağını da işgal edebilirsiniz, ama o kurtarılana dek ayaklarınız altında yanacak ve yakacaktır" ifadelerini kullandı.

159132

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki sözde mahkeme bugün, 11 Eylül günü, işgalcilerin açtığı düzmece sözde 26 Şubat davası çerçevesinde 2 yıldan beri yargılanan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz hakkında kararını açıkladı.    Sözde mahkeme, işgalcilerin savcılığının suçlamalarını destekleyerek Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz’ü 8 yıl hapis cezasına çarptırdı.