Çin-Rusya askeri ittifakı büyüyor!

Çin lideri Şi Cinping'in yeni atadığı Savunma Bakanı Dong Jun, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile bir araya geldi. Dong Jun, Çin ile Rusya arasındaki askeri işbirliğinin daha yüksek seviyelere taşınması gerektiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 23:18
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 23:18
https://www.qha.com.tr/

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı topyekun işgal girişiminden bu yana, Çin ile Rusya arasındaki askeri, ekonomi ve diğer alanlardaki işbirliği genişleyerek devam ediyor. Çin Savunma Bakanlığından 31 Ocak 2024 tarihinde yapılan açıklamaya göre, Çin lideri Şi Cinping'in yeni atadığı Savunma Bakanı Dong Jun, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile bir video görüşmesi gerçekleştirdi.

ÇİNLİ BAKAN "ÇOK YAKIN" ASKERİ İLİŞKİLER ÇAĞRISI YAPTI

Dong Jun Rus mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, Çin ile Rusya arasındaki askeri işbirliğinin daha yüksek seviyelere taşınması gerektiğini bildirdi. "Çok yakın" askeri ilişkiler çağrısında bulunan Dong Jun ayrıca, Şoygu'ya Pekin ve Moskova'nın küresel güvenlik ve istikrarın korunmasında daha büyük bir rol oynamak için ikili askeri ilişkileri daha da yüksek seviyeye çıkarması gerektiğini vurguladı.

"ÇİN VE RUS ORDULARI KARŞILIKLI GÜVENİ GÜÇLENDİRMELİ"

Öte yandan görüşmede ortak çıkarları ilgilendiren uluslararası ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi. Dong Jun, "Küresel zorluklar karşısında, Çin ve Rus orduları karşılıklı güveni güçlendirmeli. İki ordu arasındaki ilişkileri daha üst bir seviyeye yükseltmeliyiz. Çin ve Rusya orduları, kapsamlı stratejik işbirliğini derinleştirmede ve küresel güvenlik ve istikrarı korumada büyük bir rol oynamalıdır" ifadelerini kullandı.