Çin, paravan şirketler kullanarak Rusya'ya silah satıyor!

Çin'in, Rusya'ya yönelik yaptırımları görmezden gelerek Kremlin'e, askeri teçhizat temin ettiği ileri sürüldü. İddiaya göre; sadece bu yıl içinde Çin, Rusya'ya 100 milyon dolar değerinde insansız hava aracı ihraç etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2023 11:35
https://www.qha.com.tr/

Çin, 24 Şubat 2022'de Ukrayna'da topyekun savaş başlatan Rusya ile ticaretini devam ettirdi ve uluslararası yaptırımlara katılmadı. Pekin yönetimi, Moskova'nın yaptırımlar nedeniyle kullanamadığı Batı teknolojilerini edinmesine yardımcı oldu.

RUSYA, ÇİN’DEN 100 MİLYON DOLAR DEĞERİNDE İHA SATIN ALDI!

ABD merkezli basın kuruluşu Politico, 24 Temmuz 2023'te yayımladığı bir haberde, Rusya’nın bu yıl Çin’den 100 milyon dolar değerinde insansız hava aracı ithal ettiğini ileri sürdü. Ayrıca habere göre Çin, kurşun geçirmez yeleklerde kullanılan seramik bileşeninin ihracatında da Rusya’ya ağırlık verdi. Çin’in bileşen ihracatında, Rusya ile olan ticaret hacmi yüzde 69 artarak 225 milyon dolar oldu. Aynı malın Ukrayna’ya ihracatı ise yüzde 61 azalarak 5 milyon dolara geriledi.

YAPTIRIMLARI DELMEK İÇİN PARAVAN ŞİRKETLER KULLANILIYOR!

Çin'in, Rusya’ya yönelik ihracat faaliyetlerini gizlemek için paravan şirketler kullanıldığı öne sürüldü. Çin merkezli insansız hava aracı üreticisi DJI, Rusya ile olan bağlantısını kopardığını ve ürünlerin cephede kullanılmasını engellediğini iddia etti. Ancak Politico, adı geçen şirketin, Hong Kong kentinde bulunan bir paravan şirket aracılığıyla Rusya’ya insansız hava aracı temin ettiğini ortaya çıkardı.