Çin hükumetine çalışan casusluk grubu, Microsoft’un ABD altyapısı hackledi

Çin hükumetine çalıştığı ileri sürülen Çinli bir casusluk grubu, Microsoft’un ABD altyapısı hackledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 10:40
https://www.qha.com.tr/

Çin yönetimi taratından işletildiği ileri sürülen bir casusluk grubu, Guam Adası da dahil olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) birçok kritik sistemleri hackledi. Microsoft ve Five Eyes istihbarat ittifakı, farklı telekomünikasyon sistemlerinde görünen gizemli bir bilgisayar kodu tespit etti.

SALDIRIYI HAFİFLETMEK ZOR OLABİLİR

Microsoft tarafından konuyla ilgili yapılan blog bildirisine göre, bu tür siber saldırıların muhtemel amacının gelecekteki krizler sırasında ABD ile Asya Kıtası arasındaki kritik iletişim altyapısını bozmak olduğu belirtildi. Microsoft, blog gönderisinde Çin destekli bu grubun tipik olarak casusluk ve bilgi toplamaya odaklandığını bildirdi. 

Microsoft ayrıca, "Bu saldırıyı hafifletmek zor olabilir. Bu kampanyada, etkilenen kuruluşlar iletişim, imalat, hizmet, ulaşım, inşaat, denizcilik, hükümet, bilgi teknolojisi ve eğitim sektörlerini kapsıyor. Gözlemlenen davranış, tehdit aktörünün casusluk gerçekleştirmeyi ve herhangi bir amaçla tespit edilmeden erişimi sürdürmeyi planladığını göstermektedir" ifadelerini kullandı.

GUAM ADASI VE ABD ASKERİ ÜSLERİ

Guam adası, üç ABD askeri üssüne ev sahipliği yapıyor. Ada, ABD'nin Tayvan'a yönelik herhangi bir olası Çin askeri saldırısına veya Tayvan'ın kuşatılmasına yönelik stratejik rol oynuyor.