ABD'nin Çinli şirketlere uyguladığı yaptırımlara Çin'den sert tepki geldi!

Çin, ABD'nin Rusya'ya Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişiminde askeri destek sağladığı iddiasıyla bazı Çinli şirketleri yaptırım listesine almasına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2024 15:00
https://www.qha.com.tr/

Çin, ABD'nin Rusya'ya Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişiminde askeri destek sağladığı iddiasıyla bazı Çinli şirketleri yaptırım listesine almasına tepki gösterdi. Çin Ticaret Bakanlığı, ABD'nin tek taraflı yaptırımlar yoluyla uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve Çinli şirketlerin meşru haklarını koruma konusunda gerekli önlemleri alacağını açıkladı.

ABD'NİN YAPTIRIMLARI: ÇİNLİ ŞİRKETLERE KISITLAMALAR GETİRİLDİ

ABD, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ikinci yıl dönümünde, 23 Şubat'ta, Rusya'ya askeri destek sağlayabilecek ürünlerin ticaretini yaptıkları iddiasıyla 9 Çinli şirketi ihracat kontrolü listesine dahil etti. Ayrıca, 8 Çinli şirkete de ihracat kısıtlamaları getirdi. ABD'nin bu adımları, Çin tarafından uluslararası ticaret düzenini baltalayan bir hareket olarak değerlendirildi.

ÇİN'DEN ABD'YE ÇAĞRI: YAPTIRIMLARI SONLANDIRIN

Çin Ticaret Bakanlığı, ABD'nin bu yaptırımlarının küresel sanayi ve tedarik zincirlerinin güvenliğini tehdit ettiğini ve uluslararası ekonomik düzeni bozduğunu belirtti. Bakanlık, Washington yönetiminin bu yanlış uygulamalara son vermesi çağrısında bulundu ve Çin’in kendi şirketlerini koruma amacıyla gerekli tedbirleri alacağını vurguladı.