Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Çin hükûmeti arasındaki ticarî ve ekonomik gerginlik son sürat devam ediyor. Misilleme uyarısı yapan Çin'e yüzde 104 ek vergi uygulayacağını bildiren ABD, Çin'in aldatıcı yöntemlerine karşı vatandaşlarını uyardı.
ÇİN BİR KILIFA GİREREK ABD HÜKÛMET ÇALIŞANLARINI İŞE ALMAYA ÇALIŞIYOR!
ABD Ulusal Karşı İstihbarat ve Güvenlik Merkezi (NCSC) tarafından yayımlanan bültende, Çin istihbaratının mevcut ve eski ABD hükûmet çalışanlarını işe almak için aldatıcı yöntemler kullandığı konusunda uyardı. Yapılan açıklamada, "Özellikle Çin'deki yabancı istihbarat örgütleri, sosyal ve profesyonel paylaşım sitelerinde danışmanlık şirketleri, düşünce kuruluşları ve diğer kuruluşlar gibi görünerek, mevcut ve eski ABD hükûmet çalışanlarını işe almaya çalışıyor." denildi.
Merkez, işten çıkarılan hükûmet çalışanlarının özellikle Çin tarafından işe alınmaya çalışıldığının altını çizerek devlet güvenliğine işaret etti.
Çin Dışişleri Bakanlığı ise 9 Nisan 2025 tarihli açıklamasında, ABD'yi Çin'i casusuluk yapmakla suçladı. Bakanlık Sözcüsü Lin Jian, ABD'nin eylemlerini "sorumsuz uygulamalar" olarak nitelendirerek, "hiçbir gizleme yapmadan küresel casusluk yaptığını" öne sürdü.