Celâl: KTMM’yi yeniden yapılandırmaya gerek yok

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 14:54
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celâl, KTMM’yi yeniden yapılandırmaya gerek olmadığını ve KTMM’nin geçerli kadrosu ile bir masaya oturup Kırım Tatar halkının önemli problemlerine çözüm bulmanın yeterli olduğunu kaydetti.

Kırım Parlamentosu Başkan Yardımcısı ve Kırım Hareketi Başkanı Remzi İlyasov’un 2015 yılının Nisan ayında Kırım Tatar Milli Kurultayı'nı toplamaya ilişkin sözlerini QHA’ya yorumlayan Celâl, “Günümüzde ben ve Kırım Tatar Milli Meclisi’nin birçok üyesi, Kırım Tatarlarının problemlerini görüşmek için KTMM ile Kırım yönetimi arasında diyalog olması gerektiği kanaatinde. Hem Kırım yönetimini hem de Kırım Tatar toplumunu memnun etmek için Kırım yönetimi ile KTMM’nin oturup belli uzlaşmacı çözüm ve yaklaşımlara varması gerekiyor. KTMM’nin geçerli kadrosu bu konuda çalışmaya ve Kırım yönetimi temsilcileri ile görüşmeye hazır” dedi.

KTMM’yi yeniden yapılandırma, yöneticilerini değiştirme, yeni liderleri atama ve Kırım Tatar Milli Kurultayı'nı toplama konularının yersiz bir mesele olduğunu kaydeden Celâl, “Bu durum daha çok şüphe uyandıracak ve Kırım Tatar toplumunu yanıltacak” diye kaydetti.

Daha önce işbirlikçi Kırım Tatarları tarafından kurulan Kırım Hareketi, Nisan ayında Kırım Tatar Milli Kurultayını toplamayı planladığını açıkladı. Kırım Parlamentosu Başkan Yardımcısı ve Kırım Hareketi Başkanı Remzi İlyasov, yeni şartlarda Kırım Tatarlarının sorunlarını çözmek için halkın gücünü birleştirmesi gerektiğini söyledi. 100 Kurultay delegesinin güçleri birleştirmek, Kurultay toplamak ve Kırım Tatar halkının karşılaştığı sorunları yapıcı şekilde çözmek istediğini ileri süren İlyasov, “Bu konuda 20 Mart tarihine kadar anlaşmaya varacağımızı ve tüm önemli problemlerimizi çözebileceğimiz Kurultay toplantısını Nisan ayında düzenleme kararı vereceğimizi düşünüyorum” dedi.