Çek Cumhuriyeti, Rus propagandasıyla savaşacak

Çek Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Rus propagandasıyla savaşmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 16:10
https://www.qha.com.tr/

Çek Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, medyada Rus propagandasını tespit etmek için özel bir bölüm kuracak.

‘Ceska Televize’ kanalında konuşan Çek Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Milan Chovanec Rus yanlısı internet sitelerinin ve sosyal ağlardaki paylaşımların otuz uzman tarafından gözetleneceğini açıklayarak, “Buna karşı tepki göstermeliyiz. En azından ne yayınladıklarını bilmeliyiz” diye konuştu.

Bakan, Milli Güvenlik Denetimi çerçevesinde oluşturulan bu bölümün Dışişleri, İçişleri ve Çek Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı'na bağlı olarak, Rusya ve diğer ülkeler tarafından yürütülen enformasyon savaşının etkilerini önlemek için çalışacağını anlattı.

Baltık ülkeleriyle birlikte Çek Cumhuriyetinin de Rus etkisi altında kaldığı için Çek İçişleri Bakanlığı böyle bir önlem almaya karar verdi.

Rus propaganda medyalarının sık sık Çek Cumhuriyetinin bölüneceği ve ülkede “Slavlar” ve “Almanlar” şeklinde iki zıt dünyanın yanyana yaşamak zoruna kaldığına dair dezenformasyon amaçlı sahte bilgiler yayınladıkları biliniyor.

Şu an Çek medyasında örtülü bir biçimde onlarca Rus yanlısı internet sitesi çalışıyor. Bu sitelerde sıklıkla Ukrayna’daki “faşist rejim” hakkında yalan haberler yayınlanıyor.