Çavuşoğlu'ndan Moskova'daki dörtlü toplantıda terörle mücadele vurgusu

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova'daki Türkiye, Rusya, İran ve Suriye Dışişleri Bakanları 4'lü toplantısına katıldı. Çavuşoğlu, toplantıda terörle mücadele vurgusu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 16:30
https://www.qha.com.tr/

Türkiye, Rusya, İran ve Suriye Dışileri Bakanlarının "Suriye konulu" toplantısı bugün Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleştirildi. 4'lü toplantıda, terörle mücadelede işbirliği, Suriyelilerin ülkesine geri dönmesi ve bu konu ile ilgili işbirliği sağlanması ve siyasi sürecin ilerletilmesi ele alındı.

Moskova'daki kritik toplantıya; Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya Dişişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahian ve Suriye Dışişleri Bakanı Faydal Mikdad katıldı.

TOPLANTIDA TERÖRLE MÜCADELEDE İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Toplantıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Moskova'da düzenlenen Suriye konulu Dörtlü Dışişleri Bakanları toplantısında: Terörle mücadelede işbirliği, geri dönüşlerin altyapısının işbirliği içinde sağlanması, siyasi sürecin ilerletilmesi ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini vurguladık" ifadelerini kullandı.