Busenaz Sürmeneli Avrupa şampiyonu oldu

Milli sporcu Busenaz Sürmeneli, Polonya'da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları'nda altın madalyanın sahibi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2023 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2023 09:16
https://www.qha.com.tr/

Milli boksör Busenaz Sürmeneli, dünya klasmanı ve Avrupa klasmanında başarılı sonuçlar elde etmeye devam ediyor. Polonya'da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları'nda milli boksör Busenaz Sürmeneli dün final maçına çıktı.

Olimpiyat ve Dünya şampiyonluğu bulunan Sürmeneli, Avrupa Oyunları'nda altın madalyanın sahibi oldu. Busenaz Sürmeneli, kadınlar 66 kiloda; yarı finalde İngiliz Rosie Joy Eccles adlı sporcuyu yendi. Finalde Belçikalı sporcu Oshin Derieuw ile mücadele etti.

"İŞTE BENİM GURUR KOLEKSİYONUM"

Rakibi karşısında büyük üstünlük kuran Sürmeneli, üç rauntu da 5-0 önde geçerek altın madalyayı kazandı. Sürmeneli, Avrupa Oyunları'nda çeyrek finale çıktığı için Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için vize alma başarısı göstermişti. Milli sporcu, Avrupa şampiyonluğu elde etmesinin ardından madalya koleksiyonunu paylaştı.

İşte benim GURUR KOLEKSİYONUM ???????????????? Ülkem adına kazandığım her altın madalya için şükürler olsun. Adımızı her alanda zirveye yazdırmaya devam edeceğime söz veriyorum! Olimpiyat???? Dünya???? Avrupa Oyunları???? Akdeniz Oyunları???? Türkiye Şampiyonluğu ???? Devamı gelecek… ????????❤️ pic.twitter.com/yvtzgQKoYo

— Busenaz Sürmeneli (@busenazsurmneli) July 1, 2023