Buse Tosun Çavuşoğlu: Türk kadınının gücünü gösterdim

Türk millî güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanarak Türkiye’nin olimpiyatlarda kadın güreşinde madalyaya ulaşan ikinci sporcusu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 16:39
https://www.qha.com.tr/

Türk millî güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, Champ de Mars Arena'da gerçekleştirilen müsabakada Kuzey Koreli Sol Gum Pak'ı yenerek 68 kiloda bronz madalya kazandı.

5 Aralık 1995’te İzmir'de doğan Çavuşoğlu 2023 Dünya Güreş Şampiyonası ve 2024 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanmasının ardından Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında bronz madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attı.

"SON SANİYEYE KADAR MÜCADELE ETTİM"

Müsabakanın ardından Anadolu Ajansı (AA) muhabirine açıklamada bulunan Çavuşoğlu, “Türk kadının gücünü burada gösterdim. Son saniyeye kadar mücadele ettim.” dedi.

Büyük fedakarlıkların sonucunda başarıya ulaştığını anlatan millî sporcu sözlerini şöyle sürdürdü:

Bugün yarışan arkadaşım Evin Demirhan Yavuz, ayak bileğindeki sakatlığı nedeniyle istediği performansı ortaya koyamadı. Onun kadın güreşinin efsanesi olacağına inanıyorum. Hislerimi anlatamıyorum. Destek veren herkese teşekkür ederim. Bizden sonra yarışacak arkadaşlarımız için lütfen dua edelim, onlara destek verelim.

Güreş Milli Takımı’nın tamamı ile gurur duyduğunun altını çizen Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Efrahim Kahraman, “Burada bir altın madalya alarak tarih yazmak istiyoruz. Kaptanımız Yasemin Adar'dan beklenti yüksek. Altın madalya alırsak, büyük bir tarih yazmış oluruz. İnşallah burada İstiklal Marşı'nı hep beraber okuruz.” şeklinde konuştu.