Bulgaristan’dan Türkiye’nin AB üyelik sürecine destek

Bulgaristan Dışişleri Mariya Bakanı Gabriel, "Türkiye AB üyelik sürecinde. Bulgaristan da üye olarak Ankara'nın Avrupa yolundaki bu girişimini desteklemektedir" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2023 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2023 13:58
https://www.qha.com.tr/

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel bugün Türkiye’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) üye olma sürecini desteklediklerini vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel ile bugün bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkiler, Türkiye ve AB ilişkileri, güncel bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunuldu. 

BULGARİSTAN:TÜRKİYE’NİN AB SÜRECİNİ DESTEKLİYORUZ

Görüşme sonrası ortak basın toplantısında konuşan Bulgaristan Dışişleri Bakanı Gabriel, "Türkiye, AB üyelik sürecinde. Bulgaristan da üye olarak Ankara'nın Avrupa yolundaki bu girişimini desteklemektedir" açıklamasında bulundu.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan konuya ilişkin olarak "(Türkiye'nin AB üyeliği) Hem AB hem de bölgemize yeni fırsatlar sunmakta. Yeni fırsat penceresinin kapanmadan Avrupalı liderler tarafından kullanılmasını tavsiye ediyorum" dedi.