Bulgaristan'dan Türkiye'deki depremzedelere 70 adet konteyner ev

Bulgaristan, Türkiye'de meydana gelen depremlerin ardından afetzedeler için 70 adet konteyner gönderecek. Bugün yola çıkan 36 konteyner ise Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine ulaştırılacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2023 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2023 14:30
https://www.qha.com.tr/

Bir ayı geride bırakan Kahramnmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan insani ve nakdi yardımlar devam ediyor. Depremden etkilenen 11 ile destek sağlayan Bulgaristan, geçici barınma için 70 adet konteyner gönderecek.

BULGARİSTAN 36 KONTEYNER PAZARCIK'A GÖNDERECEK

İçinde tuvalet, banyo, şofben ve ısıtıcı barındıran konteynerlerin 36'sı ilk depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine gidecek. Üretimi devam eden 34 konteynerin sevkiyatı ise 14 Mart'ta gerçekleştirilecek. Kara yoluyla teslim edilecek konteynerlerin bu gece yarısı Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapması bekleniyor. 

SOFYA BÜYÜKELÇİSİ ÜRETİCİ FİRMA SAHİBİNİ ZİYARET ETTİ

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Bulgaristan Devlet Demir Yolları (BDJ) Müdürlüğü ve Bulgaristan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerine, konteyhner sevkiyatının deprem bölgesine sorunsuz ulaşmasına katkı sağladıkları için teşekkür etti. Ayrıca Büyükelçi Sekizkök, konteynerlerin üreticisi firmanın sahibi Hasan Kulov'u ziyaret ederek şükranlarını iletti. 

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLER

Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 saat 04.17'de merkez üssü Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Türkiye İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre uluslararası 4. seviye alarm verildi. Deprem, Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Hatay, Osmaniye, Kilis ve Adana'da şiddetli bir şekilde hissedildi. Ayrıca Suriye'de de hissedilen depremin ardından binlerce kez artçı sarsıntı meydana geldi.

Aynı gün öğleden sonra Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşti. 70'ten fazla ülke, arama kurtarma ekibi, teçhizat ve insani yardım gönderdi. Türkiye, 7 gün milli yas ilan etti.  Artçı sarsıntılar ve  depremler meydana gelmeye devam ediyor. 

Son verilerde depremlerde can kaybı sayısı 45 bini aşkın olarak ifade ediliyor.