Brezilya, Vladimir Putin'in Rio de Janeiro'daki G20 zirvesinde tutuklanmayacağını açıkladı!

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gelecek sene Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde yapılacak G20 zirvesine katıldığı takdirde tutuklanmaycağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2023 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2023 13:39
https://www.qha.com.tr/

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva, 9 Eylül 2023 tarihinde, Yeni Delhi'deki G20 toplantısının oturum aralarında Reuters’a verdiği demeçte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gelecek yıl Rio de Janeiro'da yapılacak G20 zirvesine katılması halinde Brezilya'da tutuklanmayacağını söyledi.

Lula da Silva, "Putin'in Brezilya'ya kolaylıkla gidebileceğine inanıyorum. Size söyleyebileceğim şey, eğer ben Brezilya'nın başkanı olursam ve o da Brezilya'ya gelirse tutuklanmasının hiçbir yolu yok" ifadelerini kullandı.

ICC, PUTİN VE MARİA LVOVA-BELOVA HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI ÇIKARDI

Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC), Ukrayna'daki çocukların yasa dışı şekilde sınır dışı edilmesi ve Ukrayna halkının kendi topraklarından Rusya'ya yasa dışı bir şekilde tahliye edilmesi nedeniyle, 18 Mart 2023 tarihinde savaş suçlusu Putin'in tutuklanması çağrısında bulunmuştu. Mahkeme, Rusya'nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Lvova-Belova için de aynı suçlamalarla tutuklama emri çıkarmıştı.