Borrell: Wagner isyanı, Putin’in yarattığı canavarın kendisini ısırması

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Wagner grubunun Rusya'ya karşı isyanını "Putin’in yarattığı canavarın, kendisini ısırması" olarak nitelendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2023 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2023 11:04
https://www.qha.com.tr/

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, 26 Haziran’da AB Dışişleri Bakanlarının Lüksemburg’daki toplantısı öncesi basına açıklamalarda bulundu. Borrell, Wagner grubunun Rusya'ya karşı isyanının Putin yönetiminin gücünü kırdığını ifade etti.

"PUTİN’İN YARATTIĞI CANAVAR, KENDİSİNİ ISIRDI"

Borrell, Wagner grubunun isyanını "Putin’in yarattığı canavarın, kendisini ısırması" olarak nitelendirdi. Borrell, Wagner grubunun isyanı hakkında, "Bu hafta sonu yaşananlar, Ukrayna'ya karşı savaşın Rus gücünü kırdığını ve siyasi sistemini etkilediğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

"ŞİMDİ UKRAYNA’YI HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA DESTEKLEME ZAMANI"

Borrell ayrıca, AB’nin durumu yakından izlediğini belirtti. Borrell son olarak, nükleer bir gücün siyasi çalkantı içinde olmasının tehlike arz ettiğini, AB’nin muhtemel senaryolar üzerinde çalışacağını vurgulayarak, "Şimdi Ukrayna’yı her zamankinden daha fazla destekleme zamanı" dedi.