BM Medeniyetler İttifakı, İsveç'teki Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokasyonu şiddetle kınadı

Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı (UNAOC) Yüksek Temsilcisi Miguel Angel Moratinos, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokasyonu şiddetle kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2023 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2023 10:01
https://www.qha.com.tr/

İslamofobik eylemlere izin veren İsveç'in başkenti Stockholm'de 28 Haziran 2023 tarihinde skandal bir provokasyon daha yaşandı. Kurban Bayramı'nın ilk gününde Irak asıllı Salwan Momika isimli provokatör, Stockholm Camisi'nin önünde "İsveçli polislerin izniyle" kutsal kitap Kur'an-ı Kerim'in üzerine bastı ve ardından kitabı ateşe verdi. İslam'a yönelik hakaret içerikli söylemlerde bulunan Momika isimli eylemciye ve buna izin veren İsveç hükumetine tepki çığ gibi büyüdü.

UNAOC, İSVEÇ'TEKİ EYLEMİ ŞİDDETLE KINADI

Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı (UNAOC) Yüksek Temsilcisi Miguel Angel Moratinos, söz konusu eylemi şiddetle kınadı. UNAOC'dan yapılan yazılı açıklamada, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına yönelik eylemin Müslümanlara karşı büyük bir saygısızlık olduğu vurgulandı. Fikir özgürlüğünün olduğu ancak dini değerlere saygısızlık yapılmaması gerektiğini belirten Moratinos, "Bu tür eylemler şiddete yol açar" vurgusu yaptı. 

Moratinos, karşılıklı saygının adil toplumlar için önemli olduğunu belirterek, "İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasını şiddetle kınıyorum" dedi.

İSVEÇ NATO'YA ÜYE OLABİLECEK Mİ?

Sıklıkla bu tür eylemler nedeniyle gündeme gelen İsveç hükumetine tepkiler büyüyor. Bir yıldır NATO'ya girmeye çabalayan ve bunun için iki NATO üyesi ülke olan Türkiye ve Macaristan'dan onay alması gereken İsveç'in üyeliğine sıcak bakılmıyor.