BM kararlarını görmezden gelen Türk gemileri Rusya için çalışıyor

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2014 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2014 15:26
https://www.qha.com.tr/

22 Nisan Salı günü İstanbul merkezli Cenk Denizcilik şirketine ait Yusuf Ziya Öniş gemisi Rusya’nın Novorossiysk limanından Kezlev limanına geldi. Söz konusu gemi daha önce de Sivastopol ile Soçi limanları arasında seferler gerçekleştirmişti.

Askeri araç taşıyabilme kapasitesinde olan Türk Ro - Ro gemisinin ne tür yükler taşıdığı bilinmiyor

Cenk Denizcilik, 27 Mart 2014 tarihinde BM Genel Kurulu tarafından imzalanan kararı ihlal etmeye devam ediyor. Söz konusu kararda BM Genel Kurulu, tüm devletleri, uluslararası kuruluşları (Birleşmiş Milletler'e bağlı Uluslararası Denizcilik Örgütü de dahil olmak üzere) ve diğer kurumları Kırım ve Sivastopol’ün statündeki değişikliği tanıma veya tanıma olarak değerlendirilebilecek her türlü faaliyetlerden kaçınma çağrısı yapmıştı.

BM Genel Kurulunda söz konusu karara evet oyu veren Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü desteklemesine rağmen Yusuf Ziya Öniş gemisinin sefer yapması Ukrayna makamlarını şaşırtıyor.

Uluslararası Denizcilik Örgütü, (International Maritime Organization, kısaca IMO) 1948 yılında Birleşmiş Milletler denizcilik konferansında kurulması öngörülen ve on yıl sonra Hükümetler Arası Deniz Danışma Örgütü adıyla kurulan ve 1982 yılına kadar bu isimle, Birleşmiş Milletler bünyesinde bir "danışmanlık" birimi olarak faaliyet gösteren ajanstır.